Garanti BBVA

Informații utile despre Garanti BBVA, date de contact, recenzii și comparații pentru produsele din ofertă.

Informații utile despre Garanti BBVA

Garanti BBVA

Date de contact:

  • Call center: 0 800 80 1234, 021 200 9494
  • Telefon urgențe carduri: 021 200 9494
  • Adresă: Şos. Fabrica de Glucoză nr. 5, Business Center Novo Park 3 Clădirea F, Et. 5 şi 6, Sector 2, București

Acționari:

  • acționarul majoritar al băncii (cu o deținere de 99%) este compania olandeză Garanti Netherlands BV, care este deținută integral de Garanti BBVA Turcia. La rândul său, banca turcească are ca acționar majoritar grupul spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) 

Forma juridică:

Denumirea legală a băncii este Garanti Bank, care funcționează ca o instituție de credit, cu sediul în România, fiind autorizată și supravegheată de către BNR.

Scurtă prezentare

Banca este prezentă pe piata locală din 1998, sub forma unei sucursale străine, denumită United Garanti Bank International NV Amsterdam - Sucursala Bucuresti, sucursală a băncii olandeze United Garanti Bank International NV. Inițial, banca și-a axat activitatea pe segmentul corporate.

În 2002, denumirea băncii este schimbată în Garanti Bank International NV - Sucursala Romania. Din 2007, banca începe să funcționeze ca o banca universală, oferind servicii și pentru persoane fizice.

În 2009, s-a înființat GE Garanti Bank, persoană juridică cu sediul în România, care a preluat activitatea sucursalei. În 2010, denumirea bâncii a fost schimbată în Garanti Bank, după ce grupul american GE Capital și-a vândut la participațiile deținute la banca din Turcia.

Grupul spaniol BBVA și-a majorat gradual pachetul de acțiuni deținut la Garanti Bank Turcia, devenind în timp acționarul majoritar. Din 2019, subsidiara din România adoptă brandul Garanti BBVA pentru a semnala apartenența la grupul spaniol, însă denumirea legala a băncii continuă să fie Garanti Bank.

Schema de garantare a depozitelor

Depozitele Garanti Bank sunt garantare de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din România. Plafonul de garantare este echivalentul în lei a sumei de 100.000 euro per deponent.

Promoții Garanti BBVA

Află mai multe detalii despre cele mai recente campanii promoționale derulate de Garanti BBVA.

Credite Garanti BBVA

Află mai multe detalii despre creditele oferite de Garanti BBVA.

Ai utilizat serviciile Garanti BBVA?

Postează experiența avută cu Garanti BBVA și ajută alte persoane să ia o decizie dacă vor să cumpere un produs similar.