Politica de confidențialitate

Actualizat la 31 decembrie 2023

Politica de confidențialitate explică cum sunt prelucrate datele personale atunci când accesezi Finradar.ro.

Utilizarea website-ului este condiționată de acceptarea Politicii de confidențialitate și a Termenilor și condițiilor de utilizare. Dacă nu ești de acord cu acești termeni, nu trebuie să mai accesezi website-ul.

Ce date personale colectăm?

Finradar.ro colectează date personale direct de la utilizator, atunci utilizează website-ul. Datele colectate diferă în functie serviciul pe care îl accesezi. De exemplu, daca te abonezi la newslletter, vom stoca adresa ta de email. Tipul de date personale salvate sunt detaliate mai jos, in sectiune urmatoare - Cum folosim datele personale. 

Cum folosim datele personale?

Colectăm și utilizăm date personale pentru a permite interacțiunea utilizatorilor cu website-ul, îm urmatoarele situații:

Newsletter

Atunci cand te abonezi la newsletter, solicităm adresa ta de email. Salvam adresa pentru a-ți putea trimite newsletter-ul. Adresa este ștearsă în momentul în care te dezabonezi.

Cont utilizator

Colectăm informații limitate pentru a permite crearea contului - email, parola, adresa IP. Folosim adresa de email pentru autentificarea în cont și recuperarea parolei, iar adresa IP este utilizată ca o masura de securitate, pentru protejarea accesului la cont. 

Datele aferente contului sunt șterse în momentul ștergerii contului de utilizator, ca urmare a unei solicitări venite din partea ta.

În funcție de funcționalitățile accesate prin intermediului contului de utilizator, vor fi salvate date personale suplimentare. Modul de utilizare al acestor date și informațiile stocate sunt prezentate în dreptul fiecărei funcționalități.

Verificare eligibilitate la credite

Atunci când utilizezi filtrul de eligibilitate în comparatoarele de credit, salvăm profilul de solicitant credit în contul de utilizator, pentru a ușura utilizarea acestei funcționalități atunci când vrei să reiei comparația ofertelor. Poți șterge oricând profilul de solicitant credit, accesând contul tău.

Recenzii

La postarea unei recenzii, salvăm datele tale (nume, prenume, email) pentru a identifica autorul recenziei și pentru a-ți trimite notificări cu privire la statusul recenziei. La adăugarea unei recenzii prin intermediului contului de utilizator, datele personale vor fi salvate în profilul de utilizator, cu scopul de a facilita adaugarea de noi recenzii.

Raportare și analiză

Utilizăm datele personale pentru a genera date agregate, anonimizate în scop de analiză, măsurare și îmbunătățire a website-ului. In acest scop, utilizăm Google Analytics. Mai multe informați, găsești în Politica de cookies.

Contact

Utilizăm date personale pentru a răspunde la comunicarea inițiata de tine, la întrebările transmise pe email sau prin formularul de contact. Datele sunt șterse dupa o perioadă de 6 luni.

În cazul în care ne transmiți date personale cu privire la o altă persoană, acest lucru reprezintă o confirmare a faptului că ai obținut acceptul persoanei pentru prelucrarea datelor personale în conformitate cu acești termeni și că persoana vizată a citit politica noastra de confidențialitate.

Care este temeiul juridic pentru procesarea datelor personale?

Prelucrarea datelor personale este efectuată în conformitate cu legislația din Romania cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Temeiul juridic în baza căruia prelucrăm datele personale este:

 • consimțământul - datele sunt prelucrate în baza consimțământului tău prealabil. De exemplu, atunci cand deschizi un cont, îți cerem acceptul pentru politica de confidențialitate.
 • interesul legitim - prelucrăm datele personale pentru a putea livra anumite servicii pe care ți le furnizăm.

Ce date transmitem către alte organizații?

Transmitem datele personale catre terțe părți, în urmatoarele cazuri:

Parteneri tehnici

Pentru a furniza diverse servicii, avem nevoie sa transmitem datele personale către diverși parteneri tehnici:

 •  Twilio Ireland Limited - pentru abonarea și trimiterea newsletterelor, pentru notificările transmise ca urmare a utilizării diverselor funcționalități ale portalului.

Unde stocăm datele personale

Securitatea datelor personale este foarte importantă pentru noi, astfel că stocăm și procesăm datele personale în concordanță cu cele mai înalte standarde de securitate, impuse de legislația privind protecția datelor personale.

Datele personale colectate sunt stocate din Romania.

Care sunt drepturile tale?

Conform legislației privind prelucrarea datelor personale, ai urmatoarele drepturi:

 • dreptul de informare - de a cunoaște modul în care datele tale sunt prelucrate de noi
 • dreptul de a cere corectarea datelor
 • dreptul de a cere ștergerea datelor
 • dreptul de acces, de a primi o copie cu datele personale salvate despre tine
 • dreptul de a cere restricționarea datelor personale utilizate
 • dreptul de opoziție, de a te opune utilizării datelor personale, inclusiv atunci cand există un interes legitim
 • dreptul de portabilitate, de a cere mutarea, transferul sau copierea datelor personale
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate
 • dreptul de a-ți retrage consimțământul

Cum ne poți contacta?

Pentru a-ți exercita drepturile de mai sus, ne poți scrie pe email la adresa office@finradar.ro.

Daca ești nemulțimit de modul în care cererea ta a fost soluționată te poți adresa Autoritații Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau poți iniția o acțiune în justiție.

Modificarea termenilor

În timp, putem modifica politica de confidențialitate pentru a reflecta schimbările legislative, cele mai bune practici sau în funcție de modificările de funcționalitate aduse website-ului. Noile condiții devin aplicabile în momentul în care vor fi postate în această pagina, fără vreo notificare prealabilă.

În cazul în care schimbările sunt semnificative și este necesar un nou accept din partea ta, îți vom transmite o notificare pe email.