Termeni și condiții

Actualizat la 8 decembrie 2023

Termenii și condițiile de mai jos conțin informații importante și aspectele legale care vor guverna relația ta cu portalul Finradar.ro, astfel că te rugăm să le parcurgi cu atenție.

1. Introducere

Termenii de mai jos vor avea următorul înțeles:

- Portal: website-ul Finradar.ro

- Utilizator: persoana care accesează portalul

- Produs: orice produs sau serviciu prezentat pe portal, oferit de o terță parte.

Utilizarea portalului este condiționată de acceptarea termenilor de mai jos și a politicii de confidențialitate. Dacă nu ești de acord cu termenii portalului și cu politica de confidențialitate, ar trebui sa încetezi imediat accesarea portalului. Dacă nu respecți termenii de mai jos, dreptul tău de accesare a portalului încetează imediat.

Ne rezervăm dreptul de a modifica termenii portalului în timp. Modificările devin aplicabile la data postării lor.

Dacă ai întrebări legate de termenii portalului, ne poți contacta pe email la adresa office@finradar.ro.

2. Portalul

Portalul oferă un serviciu independent de comparație a produselor financiare, oferit gratuit către utilizatori. Obținem un comision de la furnizorii produselor, atunci cand decizi să folosești serviciul nostru pentru a cumpara un produs listat pe portal.

Portalul poate fi utilizat doar în scop personal, non-comercial. Utilizatorii pot accesa portalul pentru a cumpăra un produs de interes personal sau pentru societatea comercială pe care o reprezintă. Accesarea portalului în orice alt scop este interzisă.

Este interzisă utilizarea portalului:

 • în scopuri comerciale, ilegale, fraudulente
 • în orice mod care ar putea dăuna altor persoane
 • pentru a crea profile de cont pentru alte persoane
 • în orice mod care ar conduce la suprasolicitarea sistemului IT al portalului
 • cu orice program automat de copiere a conținutului portalului.

Orice persoana poate posta linkuri către portal, cu condiția ca acestea să fie legale și juste și să nu ne afecteze reputația sau să încerce sa profite de aceasta. Linkul nu trebuie să sugereze vreo formă de asociere cu portalul sau vreo susținere/aprobare din partea noastră. Ne rezervăm dreptul de a cere eliminarea linkului imediat și de a suspenda dreptul de a posta linkuri către portal.

Întreg conținutul portalului (orice informație postată pe website, imagini, datele din baza de date, orice alt material, etc) aparține proprietarilor Finradar.ro și partenerilor licențiați și este protejat de legislația dreptului de autor din România. Orice litigiu care poate apărea va fi soluționat de instanțele de judecată din România.

Este interzisă preluarea oricăror materiale de pe website, republicarea, vânzarea sau distribuirea acestora, fără un acord prealabil din partea Finradar.

Utilizatorii își mențin dreptul de proprietate pentru orice informație sau material transmis către portal. Totodată, ne cesioneaza dreptul de autor pentru a utiliza în mod gratuit și nelimitat conținutul creat pe portal, de a redistribui sau transmite acest conținut, cu excepția datelor personale, care intră sub incidența Politicii de confidențialitate.

Utilizăm cele mai înalte standarde de securitate, informațiile transmise catre portal fiind criptate, astfel încât să nu poată fi citite de către terțe părți.

Obligațiile utilizatorilor

Utilizatorii sunt răspunzători pentru orice daună imputabilă Portalului ca urmare a conduitei acestora pe portal sau de încălcarea acestor termeni.

Serviciile oferite de portal permit comparația diverselor produse financiare. În acest scop, utilizatorii au obligația să răspunda corect și complet la întrebările din formular. În caz contrar, comenzile lor pot fi invalidate.

Este obligația utilizatorului să obțină acceptul persoanei în numele căreia solicită un produs, înainte de a transmite datele personale către Portal. 

Utilizatorii trebuie sa adopte toate măsurile rezonabile de precauție pentru a se asigura că informațiile și datele furnizate pe portal nu conțin viruși sau aplicații ce afectează funcționalitatea portalului.

Produsele listate pe portal sunt oferite de terțe părți, asupra cărora nu avem control. Este obligația utilizatorilor să verifice dacă produsele răspund necesităților proprii. Portalul oferă informații despre o gamă variată de oferte, dar pot exista și alte oferte pe piața care nu sunt listate pe portal.

În cazul în care ești redirectionat catre un alt website și achiziționezi un produs de pe acel website, produsul intră sub incidența termenilor și condițiilor de pe website-ul respectiv.

Orice linkuri postate pe portal către website-urile terțelor părți sunt afișate pentru utilizatori doar în scop de informare. Nu susținem, recomandăm sau răspundem pentru acești terți, ori pentru produsele, serviciile sau website-urilor lor, ori pentru informațiile și opiniile acestora.

Obligațiile portalului

Portalul ia toate măsurile rezonabile pentru a se asigura că informațiile afișate sunt corecte. De asemenea, încercăm să corectăm cât mai rapid informațiile eronate sau omisiunile atunci când suntem notificați. Cu toate acestea, nu putem garanta tot timpul că informațiile afișate sunt corecte, fără erori și omisiuni. Ne rezervăm dreptul de a modifica, adăuga, șterge oricând și fără preaviz, informații sau materiale afișate pe portal.

Nicio informație de pe portal nu reprezintă o recomandare sau consiliere financiară pentru achiționarea vreunui produs. Informațiile de pe portal sunt prezentate cu scopul unei informari generale, astfel încât utilizatorii să poată alege produsul care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Termeni specifici

Contul de utilizator

Pentru a beneficia de anumite servicii este necesar să te înregistrezi cu un cont de utilizator. Atunci când te înregistrezi ești de acord să ne transmiți informații reale despre tine.

Utilizatorii care își creează conturi pe portal au obligația să nu dezvăluie parola niciunei alte persoane. În caz contrar, utilizatorul este pe deplin responsabil de activitatea derulată pe portal în numele său.

Comparatoare

Informațiile despre produsele listate pe portal nu reprezintă o prezentare completă a caracteristicilor produselor respective. Este obligația utilizatorilor să se asigure că au citit toți termenii și condițiile aplicabile produselor achiziționate (inclusiv cele pe de website-urile furnizorilor).

Filtrul de eligibilitate la credite oferă informații cu caracter orientativ și nu reprezintă o confirmare sau garanție că un împrumut poate fi obținut. Finanțatorii sunt singurii în măsură să decidă dacă acordă sau nu un credit.

Recenzii

Pentru anumite produse, prezentăm recenzii din partea utilizatorilor. Opiniile exprimate în aceste recenzii nu reprezintă opiniile portalului cu privire la produsele respective sau la companiile care le oferă.

Recenziile aparțin utilizatorilor portalului, care își pot exercita oricând dreptul de modificare sau ștergere asupra recenziei postate. Autorii recenziilor ne acordă, cu titlu gratuit, toate drepturile necesare pentru editarea, afișarea, publicarea, distribuirea recenziilor pe portal sau prin partenerii noștri, fără nicio restricție.

Portalul îți rezervă dreptul să refuze postarea unei recenzii, să editeze conținutul acesteia în cazul în care limbajul este considerat ofensiv, încalcă orice lege ori afectează drepturile terților sau nu respectă politica de recenzii ori termenii portalului. 

Prevederi generale

Ne străduim să oferim acces neîntrerupt la portal, însă nu putem garanta că nu vor exista întreruperi în disponibilitatea serviciilor oferite.

Portalul nu poate fi ținut răspunzător:

 • în legătură cu corectitudinea informațiilor afișate
 • dacă produsul achiziționat nu corepunde necesităților proprii
 • pentru orice erori sau omisiuni în legătura cu produsele terțelor părți
 • pentru orice pierderi generate din cauza imposibilității de a accesa/utiliza portalul.

De asemenea, nu garantăm că portalul nu conține viruși sau alte aplicații care pot avea efecte dăunatoare la nivel de IT/ software.

Conținut generat de utilizatori

Este interzisă utilizarea portalului:

 • pentru a colecta datele de contact
 • pentru a promova sau încuraja activități ilegale
 • pentru a restrânge sau afecta drepturile altor persoane
 • pentru a întreprinde orice activitati cu caracter ilegal, fraudulent, defaimător, abuziv, indecent, obscen, discriminatoriu, rasial, amenințător
 • prin acțiuni care pot duce la încalcarea drepturilor de proprietate intelectuală a altor persoane.
 • postarea de linkuri către portaluri competitive sau forum-uri, fără acceptul nostru prealabil.

Ne rezervăm dreptul, dar nu avem obligația, de a monitoriza activitatea conținutului generat de utilizatori, în acord cu termenii actuali.

Ne rezervăm dreptul discreționar de a modifica, șterge sau refuza o postare, fără preaviz, atunci cand considerăm ca termenii actuali au fost încălcați.

Termeni finali

Dacă orice prevedere din termenii de mai sus este considerată ilegală sau neaplicabilă de către o instanță de judecată, atunci restul prevederilor își vor păstra valabilitatea și aplicabilitatea lor nu va fi afectată.

Acești termeni, impreuna cu Politica de confidențialitate și Politica de cookies reprezintă acordul dintre Portal și Utilizatori. Acordul va fi interpretat în concordanța cu legislația din România.