Calculator Plan de Economisire

Ți-ai propus să acumulezi o anumită de bani? Calculatorul te ajută să-ți faci planul de economisire.

Calculează în cât timp poți acumula sumă respectivă, dacă depui o sumă fixă în fiecare lună. Sau cât trebuie să economisești lunar ca să acumulezi suma dorită în intervalul de timp propus.

Care este obiectivul de economisire?
%

Cum îți poți planifica economiile?

Calculatorul te ajută să îți planifici economiile astfel încât sa acumulezi suma propusă. Un astfel de calcul este util dacă vrei să faci o cumparatură importantă peste un anumit timp sau vrei să economisești bani pentru plata avansului la un credit pentru locuință ori pentru un credit auto, de exemplu.

Calculatorul te ajută să răspunzi la 2 întrebări:

1. Cât timp durează până acumulez suma dorită?

În cazul în care ai stabilit suma pe care o poți economisi în fiecare lună, calculatorul îți arată cât timp îți va lua să acumulezi suma propusă. Calculatorul calculează lunar dobânda de încasat și o adaugă la soldul economisit. Poți să scurtezi durata, fie prin economiii lunare mai mari, fie prin alegerea unui produs de economisire cu o rata mai înaltă a dobânzii.

2. Ce sumă trebuie să economisesc lunar ca să acumulez suma dorită într-un termen ales?

Această opțiune te ajută în situația în care vrei să acumulezi o sumă de bani într-un anumit termen (exemplu, în 2 ani sau 3 ani). Calculatorul determină suma lunară pe care trebuie să o economisești pentru atingerea obiectivului propus. O rata de dobîndă mai mare sau o perioadă de timp mai lungă pot face ca efortul financiar lunar să scadă.

Cum functionează calculatorul?

Calculatorul estimează suma acumulată prin depuneri lunare la banca, capitalizând dobânda (după reținerea impozitului pe venit) la soldul acumulat, la fiecare sfarșit de lună. Rata dobânzii este considerată fixă pe toată durata procesului de economisire.

Depozite la termen

Alte Calculatoare

Calculează suma acumulată cu un depozit la termen
Calculează suma acumulată prin contul de economii pentru copii, cu primă de stat
Suma acumulată prin depuneri lunare pe o anumită perioadă