ROBOR

Ratele dobânzilor în lei de pe piața interbancară
Ultimele rate Robor | 19 iulie 2024
1 luna
5,79
0,00
3 luni
5,81
0,00
6 luni
5,87
0,00
12 luni
5,91
0,00

Robor 3 luni

Nu există date în perioada selectată.

IRCC vs ROBOR

Care indice de referință este mai avantajos? Simulează rata la credit în ambele variante și vezi cum poți economisi bani!

Cum se calculează ROBOR?

ROBOR este indicele de referință pentru dobânzile în lei de pe piața interbancară din România. Ratele ROBOR sunt calculate zilnic de către Banca Națională a României (BNR), pe baza cotațiilor practicate de bănci, în cadrul ședinței de fixing.

Ședința are loc în fiecare zi bancă la ora 11 (ora locală). Cele 10 bănci participante oferă cotații pentru rata dobânzii la care sunt dispuse sa plaseze depozite la termen la alte bănci pe diverse scadente: de la o zi la alta ( overnight - ON ) până la termene de 3, 6 sau 12 luni.

BNR ia în calcul ultima rata cotată de fiecare participant înainte de fixing, după care elimină valorile extreme și calculeaza apoi media artimetica a acestor cotații.

În acest mod, banca centrală stabileste nivelul zilnic la indicelui ROBOR pentru toate scadențele. ROBOR la 3 luni - valoarea cea mai des utilizată la credite - reprezintă indicele de referință pentru depozitele cu scadența pe 3 luni.

 

 

Ești mulțumit de serviciile financiare?

Spune-ți părerea despre serviciile financiare utilizate pentru a ne ajuta să facem alegeri mai bune.