Calculator Contribuție Pensie Facultativă

Calculează cu cât trebuie să contribui lunar la un fond de pensii facultative ca să obții pensia dorită.
RON
RON
Activul personal acumulat la fondurile unde ai aderat (daca ești deja participant)
ani

Cum te ajută calculatorul?

Calculatorul te ajută să stabilești cu ce sumă trebuie să contribui la fondul de pensie, astfel încât să obții pensia dorită.

La fondurile de pensii, nivelul pensiei depinde de suma pe care o vei acumula până la data pensionării. Daca aceasta sumă nu este suficient de mare, vei beneficia de o pensie mai mică decat te-ai aștepta.

La rândul ei, suma acumulată la fond depinde de 2 factori: contribuțiile plătite și randamentul fondului. Calculatorul îți arată nivelul contribuției necesare, lunând în calcul un scenariu de performanță moderată a investițiilor. Astfel, poți decide dacă e cazul să suplimentezi contribuția la fond.

Cum functioneaza calculatorul?

Calculatorul estimează modul de funcționare a unei scheme de pensii, luând în calcul un nivel fix al contribuției. De asemenea, folosește o serie de ipoteze cu privire la randamentul fondului și speranța de viață care pot să difere semnificativ față de evoluțiile viitoare ale acestor indicatori.

Scopul calculatorului este să ofere informații orientative cu scopul de a facilita planificarea deciziilor financiare. Este recomandat ca estimările să fie reevaluate periodic (cel puțin anual) cu acest calculator, pentru a ține cont de evoluția situației financiare.

Alte Calculatoare

Estimează pensia privată de care vei beneficia prin aderarea la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II)
Estimează pensia facultativă pe care o poți obține în functie de contribuțiile plătite la fond
Calculează venitul net obținut din pensia privată și află cum poți plăti cele mai mici impozite