Calculator Refinanțare Credit

Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului, costul cu refinanțarea și vezi cum se va modifica rata lunară la credit.

Detalii despre creditul actual

%
%

Detalii despre creditul de refinanțare

%
Taxe notariale, costuri cu evaluarea, etc.

Cum funcționează calculatorul?

Calculatorul te ajută să estimezi câștigul obținut prin refinanțarea creditului. Completezi informațiile despre creditul actual și creditul de refinanțare, iar apoi calculatorul evaluează costurile totale pentru ambele credite și îți afisează câștigul obținut. În cazul în care costul creditului de refinanțare este mai mic decat cel al creditului actual, refinanțarea este benefică.

Calculatorul ține cont inclusiv de cheltuielile care pot să apară o data cu refinanțarea, cum ar fi taxele notariale sau costurile cu evaluarea ipotecii.

Creditul de refinanțare este întotdeauna simulat pe o perioada egală cu perioada rămasă de rambursat la creditul curent. Doar în acest mod, datele sunt comparabile și poți fi sigur că refinanțarea aduce economii reale de costuri.

Ce înseamna recuperarea costurilor de refinanțare?

Atunci cînd faci o refinanțare, este posibil să suporți o serie de cheltuieli, cum ar fi comisionul de rambursare anticipată pentru creditul actual, comisioanele de analiză pentru creditul de refinanțare, taxe notariale cu înscrierea ipotecii sau cu evaluarea imobilului. Aceste costuri le vei recupera în timp, prin faptul că vei avea rate lunare mai mici de plată.

Calculatorul te ajută să determini perioada în care îți vei recupera toate aceste costuri. Abia după această perioadă, vei începe să faci economii de costuri prin refinanțare.

Ce este refinanțarea?

Refinanțarea presupune înlocuirea unui credit mai scump cu unul mai ieftin. Creditul de refinanțare va fi utilizat pentru a rambursa anticipat creditul actual. După aceea, vei plăti rate doar la noul credit.

Credite de refinanțare

Alte Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos