Ce alternative există la creditele rapide?
În cazul în care te gândești să soliciți un credit rapid, ar trebui să verifici mai întâi dacă nu cumva poți evita acest împrumut.
Are dobânzi foarte mari, iar riscul de supraîndatorare este ridicat. Altfel spus, este posibil ca acest credit să-ți facă mai mult rău decât bine.
Am pregătit o listă cu câteva recomandări.
1. Chiar ai nevoie de credit?
Asigură-te că acest împrumut este cu adevărat necesar. S-ar putea să-ți dai seama că nu ai nevoie de credit.
De exemplu, dacă împrumuți bani pentru a face o cumpărătură, raspunde la întrebările:
- Poți rezista fără acel bun încă o lună?
- Îmi permit acel bun?
Dacă raspunsul la orice dintre întrebări este Nu, atunci nu cumpăra acel bun.
2. Vinde lucruri de care nu mai ai nevoie
Poți face rost de bani fără să te îndatorezi, dacă vinzi lucruri pe care nu le mai folosești (electronice, haine, jucării, etc.), utilizând site-urile de anunțuri.
Dacă ai un bun valoros pe care nu l-ai folosit de aproape un an, ia în considerare să îl vinzi. Este o decizie mult mai bună decât să iei un credit rapid.
3. Ai un buget dezechilibrat, care trebuie ajustat?
În cazul în care ai cheltuieli curente mai mari decât veniturile, un credit rapid nu-ți va rezolva problemele financiare. Dimpotrivă, ele se vor agrava.
În acest sens, poți face un simplu calcul. Fă o listă cu toate cheltuielile lunare. Dacă depășesc veniturile, atunci trebuie să renunți la anumite cheltuieli, în funcție de importanța lor.
4. Cere un împrumut de la familie sau prieteni
Dacă te confrunți cu dificultăți financiare, poți încerca să ceri ajutor de la familie și prieteni.
Explică-le situația și nu le promite că le poți rambursa banii într-un timp scurt, dacă știi că nu este cazul. Dacă nu știi când vei putea rambursa banii, spune-le exact acest lucru.
5. Cere un avans de la angajator
Dacă ești salariat, poți solicita angajatorului unui avans până la salariu sau chiar un împrumut, care să fie apoi reținut din salariu pe mai multe luni. Firmele pot acorda astfel facilități, astfel că merită luată în calcul și această variantă, mai ales dacă lucrezi de mult timp la actualul loc de muncă.
6. Solicită un descoperit de cont
În cazul în care ești salariat, poți obține un descoperit de cont de la banca unde încasezi salariul. Este mult mai ieftin decât un credit rapid. Dacă ai deja un descoperit de cont obținut cu ceva timp în urma, verifică dacă limita de credit poate fi majorată.
Calculatoare
Ghiduri
Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile
Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.