credite imobiliare

Colaborarea cu un broker de credite: Avantaje și dezavantaje

Brokerul de credite poate fi de real ajutor în obținerea aprobării dosarului tău de credit, dar este posibil să nu aibă acces la cele mai bune oferte de credit.
Colaborarea cu un broker de credite: Avantaje și dezavantaje
Data publicării23 mai 2024 | Autor:Marius Șerban

Obținerea unui credit se poate face prin depunerea aplicației direct la bancă sau prin intermediul unui broker de credite. Apelarea la un broker de credite poate aduce diverse beneficii pentru clienți, dar sunt și neajunsuri. Acest ghid te ajută să descoperi dacă brokerul de credit este o alegere potrivită în cazul tău.

Ce avantaje are un broker de credite?

Principalul avantaj promovat pentru colaborarea cu un broker de credite este economia de timp. Brokerul se ocupă de întocmirea documentației necesare pentru obținerea creditului, astfel că te scutește de timpul pierdut cu depunerea actelor la bancă. 

Birocrația este mai stufoasă în cazul creditelor ipotecare, motiv pentru care majoritatea brokerilor s-au specializat pe acest segment. 

Serviciile oferite de brokeri sunt în general gratuite pentru solicitanții de credite. Brokerii obțin un comision de la banca pentru care intermediază creditului, stabilit de regulă ca un procent din valoarea împrumutului. De exemplu, dacă valoarea creditului este de 50.000 euro, iar comisionul brokerul este de 2%, atunci el primește un comision de 1.000 euro de la bancă pentru creditul intermediat. În cazul în care brokerul îți solicită un comision pentru serviciile oferite, ar trebui să cauți un alt broker.

Colaborarea cu un broker oferă cele mai bune rezultate pentru clienții care nu se încadrează în condițiile de eligibilitate standard. În astfel de situații, un broker cu experiență poate găsi banca cea mai potrivită pentru client.

În cadrul activității lor, ei află detalii despre cele mai importante criterii de eligibilitate ale fiecărei bănci cu care lucrează, informații care nu sunt accesibile publicului larg. Ei te pot ghida către banca unde dosarul tău de credit are cele mai bune șanse de aprobare.

Prin urmare, dacă obiectivul tău principal este să obții creditul și nu te interesează să obții neparărat cel mai ieftin împrumut, atunci colaborarea cu un broker de credit este o alegere potrivită.

Ce dezavantaje are un broker de credit?

Brokerul de credite nu lucrează cu toate băncile și prin urmare, nu îți poate intermedia întotdeauna cel mai bun deal. Este recomandat să soliciți brokerului o listă cu băncile cu care lucrează.

În plus, băncile pot derula campanii promoționale la credite, care pot fi disponibile doar în unitățile bancare, nu și prin rețeaua de brokeri parteneri.

Pentru a găsi cel mai ieftin credit, poți verifica singur ofertele băncilor. Comparatoarele de credite imobiliare sau credite de refinanțare oferite de Finradar pot fi un bun punct de start în cercetarea ta de piață.

În concluzie, dacă ai o situație financiară foarte bună și un istoric pozitiv la Biroul de Credit, poți obține cel mai ieftin credit aplicând direct la bancă, fără să ai nevoie de serviciile unui broker de credite.

Credite imobiliare

Comparator
Credite imobiliare
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.