credite imobiliare

Credite cu venituri din străinătate: Care sunt condițiile?

Băncile acordă credite și celor care obțin venituri din strainătate, însă condițiile sunt ceva mai stricte. Finradar îți prezintă cele mai importante cerințe.
Credite cu venituri din străinătate: Care sunt condițiile?
Data publicării24 mai 2023 | Autor:Finradar

Dacă lucrezi în strainătate, poți obține credite direct de la o bancă din țara unde lucrezi. Sunt șanse mari să obții credite mult mai ieftine. 

În cazul în care dorești să cumperi o locuință în țară, nu vei putea obține un credit imobiliar din strainătate, deoarece băncile nu acceptă garanții imobiliare din altă țară. Poți obține cel mult un credit de nevoi personale.

Valoarea creditului s-ar putea să nu fie suficientă pentru o investiție imobiliară. În această situație poți apela la o bancă din România pentru a lua un credit imobiliar sau chiar un credit Noua Casă în baza veniturilor obținute în străinătate. 

E bine de știut că cerințele sunt ceva mai stricte, iar birocrația este ceva mai stufoasă. Printre băncile care acordă astfel de credite se numără Banca Transilvania, CEC Bank sau OTP Bank.

Vechime la muncă în străinătate de minim 1 an

În general, băncile preferă persoanele care obțin venituri sub formă de salarii din străinătate și care fac dovada unei vechimi în muncă de minim un an în strainătate și de minim 3 luni la actualul loc de muncă. În  anumite cazuri, vechimea la actualul job trebuie să fie de minim 12 luni.

Documentele solicitate diferă de la o bancă la alta. La CEC Bank, de exemplu, este nevoie sa prezinți:
- o adeverință de la angajator din care să reiasă datele de identificare ale companiei și veniturile realizate în ultimele luni;
- o dovadă că ai fost luat în evidență de autoritatea fiscală din țara unde lucrezi
- contractele de muncă și actele adiționale încheiate.

Toate documentele de mai sus trebuie prezentate în original și în traducere legalizată. Traducerile pot fi efectuate de către Consulatul Român sau misiunea diplomatică din țara respectivă ori la un notar public din România ori din țara unde lucrezi, fiind necesară apostila/supralegalizarea pe toate documentele cu parafa originală de legalizare.

Pe lângă documentele care atestă veniturile, trebuie să îndeplinești și celelalte condiții pentru un credit ipotecar sau Noua Casă, cum ar fi să prezinți o copie după antecontractul de vânzare-cumparare, să faci dovada avansului minim sau să nu ai credite restante.

În concluzie, există posibilitatea să obții credit în baza veniturilor din străinătate, însă trebuie să te aștepți la un nivel de birocrație suplimentar.

Credite imobiliare

Comparator
Credite imobiliare
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.