carduri de credit

Ce recompense poți primi la un card de credit?

Cardurile de credit oferă diverse recompense atunci când sunt utilizate, astfel poți obține un câștig suplimentar pentru cumpărăturile obișnuite.
Ce recompense poți primi la un card de credit?
Data publicării11 ianuarie 2024 | Autor:Marius Șerban

Unul dintre avantajele cardurilor de credit este că vin cu diverse programe de recompense. Acestea sunt concepute să încurajeze clienții să facă cumpărături cu cardul.

Folosite prudent, ele îți pot aduce mici beneficii. Faci cumpăturile de zi cu zi, le achiți cu cardul de credit și rambursezi întreaga datorie acumulată în perioada de grație. În acest mod, nu plătești nicio dobândă și primești recompense în puncte sau bani. 

Puncte bonus

Cel mai întâlnit program de recompense este cel cu puncte bonus. Pentru fiecare cumpărătură cu cardul acumulezi puncte. Valoarea recompensei poate să difere de la un comerciant la altul. 

În momentul în care ai acumulat suficiente puncte, le poți folosi pentru a achita o cumpărătură de la un magazin partener.

În funcție de bancă, punctele se pot acumula doar la cumpărăturile efectuate la comercianții parteneri sau la orice cumpărătură cu cardul. 

Cashback la cumpărături

Progamele de cashback funcționează similar numai că recompensa se acordă în bani. La fiecare cumpărătură eligibilă, primești un bonus în bani, egal cu un anumit procent din valoarea tranzacției. Plata sumelor se face lunar în contul de card.

Ca și în cazul programelor cu puncte, cashback-ul poate fi oferit pentru orice cumpărătură sau doar la magazinele partenere.

De regulă, programele derulate prin magazine partenere oferă recompense mai mari (ca procent din valoarea tranzacției).

Înainte de a alege un card de credit, este recomandat sa parcurgi lista cu magazine partenere, pentru a verifica dacă sunt înrolați comercianții de la care faci frecvent cumpărături. 

Reduceri la călătoriile cu avionul

Un segment special de carduri îl reprezintă cel pentru călătorii cu avionul. Acestea permit acumularea de puncte exprimate în mile aeriene, care pot fi apoi utilizate pentru plata parțială sau integrală a călătoriilor cu avionul.

Indiferent de programul de recompense ales, evită să faci cumpărături doar pentru a beneficia de bonsul acordat. Ai mai mult de câștigat dacă economisești banii pentru a cumpăra lucruri de care ai cu adevărat nevoie. Folosește cardul inteligent!

Finradar te ajută să compari ofertele în comparatorul pentru carduri de credit, unde poți filtra cardurile după tipul de recompensă oferit.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Descoperă în câți ani achiți creditul, dacă rambursezi lunar doar suma minimă de plată

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.