carduri de credit

Cum aleg cel mai avantajos card de credit?

Cel mai avantajos card de credit nu este același pentru toată lumea. Alegerea depinde de obiectivele tale și modul în care intenționezi să utilizezi cardul.
Cum aleg cel mai avantajos card de credit?
Data publicării1 mai 2024 | Autor:Marius Șerban

Cardurile de credit au beneficii diverse, astfel că nu există un singur card care să satisfacă pe toată lumea. Din acest motiv, în alegerea cardului de credit, trebuie avut în vedere tipurile de cumpărături pe care le faci și obiectivele urmărite.

De exemplu, nu are rost să alegi un card cu mile aeriene, dacă mergi foarte rar cu avionul. În schimb, pentru cei care călătoresc des, o astfel de alegere poate fi una avantajoasă.

Prin urmare, primul pas în alegerea unui card de de credit este să stabilești de ce tip de card ai nevoie. Îți prezentăm mai joi, principalele opțiuni și care sunt criteriile după care să alegi cardul cel mai avantajos.

Carduri cu dobânzi mici la credit

Principala facilitate a cardurilor de credit este să-ți pună la dispoziție o linie de credit, pe care o poți folosi pentru cumpărături sau pentru retrageri de numerar la ATM.

Dacă acesta este principalul motiv pentru care ai nevoie de card de credit, atunci cel mai avantajos card este cel costurile cele mai mici la împrumut. În alegerea cardului, ar trebui ținut cont cu prioritate de DAE, astfel încât să suporți costuri minime.

Poți evita costurile cu dobânda, dacă alegi să rambursezi suma împrumutată în perioada de grație. În acest sens, un card cu o perioadă de grație cât mai lungă poate reprezenta un alt avantaj.

Carduri cu recompense

Un alt motiv pentru alegerea unui card de credit este să beneficiezi de recompensele oferite. Acestea pot fi sub forma unor puncte de loialitate (puncte care pot fi utilizate pentru plata cumpărăturilor) sau sub forma de cashback (primești înapoi pe card, un procent din valoarea cumpărăturilor realizate).

Cel mai important aspect în aces caz este ca recompensele să se suprapună cu comportamentul tău de consum. Prin urmare, dacă faci cumpărături dese la un anumit comerciant, este avantajos să alegi un card care îți va oferi cele mai mari recompense pentru acest tip de cumpărături.

Nu trebuie să-ți modifici comportamentul de consum pentru a beneficia de recompense, ci cardul trebuie să se plieze pe nevoile tale.

Carduri cu rate fără dobândă

În cazul în care obișnuiești să apelezi la credite de nevoi personale pentru achiziția de mobilier, produse electronice sau electriocasnice, un card de credit cu rate fără dobândă poate reprezenta o soluție mai ieftină de împrumut.

În alegerea cardului, trebuie să verifici dacă magazinele tale preferate sunt incluse în programul de rate fără dobândă și numărul maxim de rate disponibile. 

În cazul în care folosești opțiunea de rate fără dobândă, evită să cheltuiești sume suplimentare de pe card. Ratele fără dobândă sunt disponibile dacă rambursezi orice cumpărătură efectuată în perioada de grație.

Carduri cu folosire ocazională

În cazul în care dorești un card de credit pentru a-l folosi ocazional, atunci ar trebui să alegi unul cu costuri de administrare cât mai mici. 

În astfel de situații, ar trebui să cauți cardurile cu cele mai mici taxe de administrare și taxe de emitere. Rata dobânzii este mai puțin relevantă, deoarece nu vei ajunge des în situația de a te împrumuta.

Deținerea unui card de credit te ajută să-ți îmbunătățești scorul FICO, astfel că vei putea accesa credite în condiții mai bune.

Finradar te ajută să verifici toate ofertele băncilor în comparatorul pentru carduri de credit, unde poți analiza dobânzile, comisioanele și programele de recompense pentru fiecare card.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Descoperă în câți ani achiți creditul, dacă rambursezi lunar doar suma minimă de plată

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.