asigurare rca

Cum poți obține cel mai ieftin RCA?

Prima de asigurare RCA este diferită în funcție canalul de vânzare, astfel că aceeași asigurare poate să aibă tarife diferite. Acest ghid îți arată cum poți obține cel mai ieftin RCA.
Cum poți obține cel mai ieftin RCA?
Data publicării4 decembrie 2023 | Autor:Finradar

Din septembrie 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a permis societăților de asigurare să poată vinde polița RCA la prețuri diferite, în funcție de canalul de distribuție. 

În noile condiții, tarifele RCA diferă atât între societățile de asigurare, cât și între brokeri, ceea ce face mai dificilă comparația tarifelor.

Urmează pașii de mai jos pentru a găsi cel mai ieftin RCA:

1. Începe din timp procesul de achiziție

Pentru beneficia la maxim de toate oportunitățile, este necesar să începi cât mai din timp comparația ofertelor. Nu amâna acest lucru, deoarece s-ar putea să nu mai poți beneficia de toate facilitățile disponibile, cum ar fi obținerea unei oferte pentru asigurații cu risc ridicat, prin BAAR.

Asigurătorul sau brokerul de la care ai cumpărat ultimul RCA este obligat sa te notifice cu 30 zile înainte de expirarea poliței. Imediat ce ai primit această notificare, este timpul să începi căutarea pentru cel mai ieftin RCA.

2. Compară tarifele RCA printr-un broker

Compara ofertele pentru a identifica cele mai ieftine asigurări. 

Pentru a obține rapid o listă cu mai multe oferte, poți utiliza comparatoarele online pentru RCA oferite de diverși brokeri. Dacă anterior ai cumpărat asigurarea RCA de la un broker, în notificare, vei primi și o listă cu oferte RCA.

Un broker nu lucrează automat cu toti asigurătorii, astfel că este recomandat să faci simulări în mai multe platforme. 

3. Verifică tariful RCA direct la asigurător

După ce ai obținut o listă comparativă cu oferte, alege cele mai ieftine asigurări și verifică tarifele direct pe website-ul asigurătorului.

Asigurătorii stabilesc un tarif de bază unic pentru asigurarea RCA, la care adaugă o o cheltuială cu distribuția. 

Asigurările vândute prin propriile platforme online au de regulă, cele mai mici cheltuieli. Unii asigurători pot vinde chiar cu adaos de 0%. Este un fel de preț de producător pentru asigurarea RCA. În acest mod, poți cumpăra asigurarea RCA mai ieftin decât prin broker.

4. Verifică tariful maxim RCA

Înainte de a lua decizia finală, verifică dacă te încadrezi în categoria asiguraților cu risc ridicat, cu ajutorul calculatorului pentru tarife maxime RCA

Dacă primești 3 oferte cu prime mai mari decât tariful maxim, poți cumpăra asigurarea RCA mai ieftin prin intermediul BAAR.

Procedura de achiziție durează aproximativ 2 săptămâni, astfel că este necesar să începi comparația ofertelor cât mai din timp pentru a beneficia de această facilitate.

Mai multe detalii despre procesul de achiziție prin BAAR, poți găsi în pagina calculatorului pentru tarife maxime.

Comparator
Credite nevoi personale
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Calculează tariful maxim la reînnoirea asigurării RCA
Simulator pentru sistemul bonus-malus și informații despre modul de funcționare

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.