carduri de credit

Care sunt condițiile pentru obținerea unui card de cumpărături?

Condițiile pentru obținerea unui card de cumpărături sunt în general mai puțin stricte decât la alte tipuri credite. Finradar îți prezintă principalele condiții de eligibilitate.
Care sunt condițiile pentru obținerea unui card de cumpărături?
Data publicării24 iulie 2023 | Autor:Finradar

Cardul de cumpărături permite acces la o linie de credit, astfel că băncile sunt obligate să efectueze o analiza a capacității de rambursare a clientului, înainte de acordarea creditului.

Condițiile de eligibilitate diferă de la o bancă la altă, însă în general, acestea nu sunt atât de stricte ca la restul împrumuturilor.

Cel mai des, finanțatorii impun condiții precum:
-    Solicitantul trebuie să facă dovada obținerii unui venit minim, care să depășească venitul minim pe economie
-    Să existe o vechime minimă în muncă de 3 luni, fără întreruperi, la actualul angajator, pentru cei care obțin venituri din salarii. Unele bănci impun o vechime la locul de mucă actual chiar de 6 luni;
-    În unele cazuri, este nevoie suplimentar de o vechime totală în câmpul muncii de 1 an. 
-    Pentru cei cu venituril din activități independente, vechimea necesară este în general de minim 1 an.
-    Solicitantul trebuie să aibă un grad de îndatorare mai mic de 40%, în cazul în care are în derulare și alte credite.
-    Clientul trebuie să aibă peste 18 ani, dar limita minimă de vârstă poate ajunge și la 22 ani, la anumite bănci.

Care sunt principalele motive de refuz?

Cel mai des, obținerea cardului nu este posibilă din cauza neîndeplinirii condiției cu privire la vechimea în muncă. De exemplu, atunci când schimbăm locul de muncă, nu vom putea obține un nou credit, până nu trece o perioada de 3 luni.

Acest lucru este justificat de faptul că un contract nou de muncă vine cu o perioadă de probă de 3 luni, când angajatorul are posibilitatea să rezilieze contractul fără nicio justificare. În aceste condiții, băncile vor să se protejeze de situațiile când clientul poate rămăne fără venit și riscă să ajungă în imposibilitate de plată. În același timp, este prudent și pentru solicitant să nu se îndatoreze până când nu trece perioada de proba.

Cererea de obținere a cardului poate fi refuzată în baza informațiilor de la Biroul de Credit, cum ar fi existența unui istoric negativ de rambursare a creditelor, un grad de îndatorare prea ridicat sau prea multe cereri de credit depuse într-un interval de timp foarte scurt.

De asemenea, trebuie avut în vedere că analiza de scoring efectuată de bancă poate include diverse alte criterii – inclusiv informații legate de angajator – care pot duce la refuzul cererii. 

Cum criteriile finanțatorilor sunt diferite, acest lucru înseamnă că un client refuzat de o bancă poate să fie eligibil la o altă bancă (dacă sunt îndeplinite criteriile de baza: venitul minim, vechimea în muncă și absența restanțelor din istoricul de la Biroul de Credit). Finradar te ajută să compari ofertele băncilor, în comparatorul pentru Carduri de credit.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Descoperă în câți ani achiți creditul, dacă rambursezi lunar doar suma minimă de plată

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.