credite rapide

Ce sunt creditele rapide?

Creditele rapide sunt împrumuturi care se acordă într-un termen foarte scurt, dar care au costuri extrem de ridicate.
Ce sunt creditele rapide?
Data publicării12 decembrie 2023 | Autor:Finradar

Care sunt avantajele?

Prin intermediul creditelor rapide, poți obține un împrumut într-un termen foarte scurt, de unde și denumirea lor. În majoritatea cazurilor, creditul se obține în aceeași zi, iar unii finanțatori, pun banii la dispoziția clientului char și în câteva ore.

Rapiditatea cu care împrumutul se obține se datorează faptului că se fac verificări sumare asupra capacității clientului de a rambursa creditului. 

În general, acești finanțatori nu verifică dacă solicitantul obține un venit stabil și nici nu acordă prea multă atenție asupra gradului lor de îndatorare sau a istoricul de creditare.  În unele cazuri se fac verificări la Biroul de Credit, dar existența unor restanțe nu este un impediment major în obținerea unui astfel de credit.

Creditele rapide au costuri foarte mari

Este important de știut că aceste credite au costuri foarte mari. De fapt, creditele rapide sunt cele mai scumpe împrumuturi disponibile.

Rata dobânzii este atât de mare, încât finanțatorii o prezinta sub forma unei dobânzi zilnice, că să pară mai atractivă. DAE la creditele rapide trece lejer de pragul de 1 000% și poate ajunge chiar si la valori de 10 000%.

Prin comparație, DAE la un credit de nevoi personale este cuprins între 10% și 30%. Chiar și cardurile de credit – recunoscute pentru dobânzile lor ridicate – par niște chilipiruri în comparație cu creditele rapide.

Din acest motiv, creditele rapide sunt împrumuturile la care apelezi atunci când nu poți obține credit din altă parte.

Dacă nu te poți împrumuta de la nicio bancă, de la familie sau de la prieteni, atunci creditele rapide devin singura ta soluție. Decât să iei bani de la cămătari, mai bine soliciți un credit rapid.

Perioada de împrumut trebuie să fie cât mai scurtă

Creditul rapid nu este un împrumut pe care să-l rambursezi în rate, timp de câteva luni sau ani. Acesta este un împrumut pe termen foarte scurt, cu o durată de câteva zile.

Costurile foarte mari nu permit ca perioada de rambursare să fie prea lungă. Din cauza dobânzilor uriașe, costul creditului escaladează rapid, iar datoria se dublează în cateva luni sau chiar mai repede. 

Prin urmare, riscul de supraîndatorare cu un astfel de credit este unul ridicat.

Folosit în mod responsabil, un credit rapid ar trebui rambursat maxim în 1-2 săptămâni. De regulă, apelezi la acest împrumut atunci când ai o cheltuială urgentă și nu poți să aștepți până la următorul salariu. Creditul este rambursat integral apoi în ziua în care ai încasat venitul.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.