programul noua casă

Cum poți verifica stadiul dosarului Noua Casă?

Solicitanții de credite Noua Casă au posibilitatea să verifice online stadiul de analiză în care se află dosarul lor la fondul de garantare.
Cum poți verifica stadiul dosarului Noua Casă?
Data publicării27 februarie 2024 | Autor:Marius Șerban

Obținerea unui credit Noua Casă este un proces de durată, deoarece dosarul de credit trebuie aprobat în două etape: mai întâi de bancă și apoi de fondul de garantare (Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM). Din acest motiv, pot să apară diverse blocaje, care nu pot duce la întârzierea aprobării creditului.

Fondul de garantare pune la dispoziția solicitanților de credit un formular online, unde fiecare client își poate verifica stadiul dosarului. 

Unde este dosarul: la bancă sau la fond?

Cu ajutorul formularului oferit de FNGCIMM, poți vedea instant dacă dosarul tău este la bancă sau la fondul de garantare și în ce stadiu se află.

În cazul în care cererea ta de credit nu figurează în aplicația fondului, acest lucru înseamnă că dosarul tău nu a fost încă trimis la fond și este în continuare în analiză la bancă.

Dacă dosarul de credit a fost trimis de către bancă la fond și are nevoie de completări sau corecții, fondul va retrimise dosarul la bancă, iar, în aplicație, dosarul va figura cu statusul Invalidat.

Acest status nu înseamnă respingerea dosarului de către fond, ci reprezintă o solicitare către bancă pentru a remedia erorile semnalate. Pentru a afla motive exacte, este recomandat să contactezi consilierul bancar.

Durata de aprobare a dosarului de către fond depinde de cât de bine este pregătit acesta de către bancă. Un dosar care nu a fost întocmit corect va fi aprobat cu întârziere deoarece procesul de analiza va fi reluat abia după ce banca va corecta erorile.

Cele mai frecvente motive de invalidare a dosarelor de către fond sunt:
•    Lipsa documentelor obligatorii
•    Documente expirate sau ilizibile
•    Informații completate greșit

Credite Noua Casă

Comparator
Credite Noua Casă
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Ești mulțumit de serviciile financiare?

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar. Ajută-i și pe alții să ia o decizie, atunci când vor să cumpere un produs similar!

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.