fraude

Tentative de fraudă prin sistemul de mesagerie al Booking.com

Persoanele care au făcut rezervări la hoteluri pe Booking.com sunt ținta unor atacuri de phishing, care se folosesc de sistemul de mesagerie al aplicației.
Tentative de fraudă prin sistemul de mesagerie al Booking.com
Data publicării26 februarie 2024 | Autor:Marius Șerban

Clienții Booking.com au intrat de ceva timp în vizorul hackerilor. Aceștia intră pe conturile hotelierilor de pe Booking.com și inițiază apoi atacuri de phishing, folosind sistemul de mesagerie al aplicației. 

Turiștii primesc apoi mesaje prin aplicația Booking, care vin de la hotelurile unde au făcut rezervări. Din acest motiv, mesajele sunt convingătoare.

Fraudatorii îndemnă clienții să facă plăți în avans prin Western Union, astfel că banii respectivi nu mai pot fi recuperați ulterior, deoarece li se pierde urma. În anumite cazuri, fraudatorii contactează telefonic clienții - pretinzând că sună din partea hotelului -  pe a-i informa că urmează să primească un email cu instrucțiuni de plată.

Cum evităm fraudele?

În cazul în care ai făcut o rezervare pe Booking.com, nu ți se va cere niciodată să plătești avansul prin sistemul de mesagerie. 

Dacă rezervarea presupune plata unui avans, atunci suma respectiva va fi achitată prin sistemul de plată al aplicației.  Datele cardului se introduc în momentul rezervării, iar ulterior Booking.com va debita suma de pe card, la data programată. Vei primi cu o zi înainte o notificare în acest sens.

Sistemul de mesagerie nu este folosit pentru plata rezervărilor. Prin urmare, poți să ignori orice mesaj primești de la hotelier, prin care ți se cere plata în avans a unor sume de bani. Atunci când rezervi prin Booking.com, orice avans este plătit către Booking, nu către hotel.

De asemenea, nu da click pe linkurile incluse în mesaje, dacă ai primit o notificare suspectă.

În cazul în care vrei să obții o clarificare cu privire la mesaj, sună direct la hotel, apelând numărul de telefon primit în confirmarea rezervării sau contactează serviciul de suport al Booking.com.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Convertește o sumă dintr-o valută în alta
Calculează impozitul pe venit datorat la vânzarea unui imobil

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.