refinanțare

Care este cea mai bună bancă pentru refinanțare?

Atunci când trebuie să refinanțăm creditul, banca actuală nu este de regulă cea mai bună alegere. Află cum alegi banca unde să refinanțezi creditul în cele mai bune condiții.
Care este cea mai bună bancă pentru refinanțare?
Data publicării9 martie 2024 | Autor:Marius Șerban

De fiecare dată când ratele la credit se majorează, consumatorii sunt îndrumați de regulă să meargă la banca de unde au obținut credit pentru a găsi o soluție. 

Însă, dacă ești în căutarea unui credit de refinanțare și nu ai probleme de eligibilitate – în sensul că nu ești restanțier și nu ai o problemă la nivel de venituri (nu ți-a scăzut salariul sau nu ai rămas fără loc de muncă) - atunci banca actuală este ultimul loc pe care trebuie să-l vizitezi.

Îți explicăm mai jos de ce banca ta nu îți va oferi cea mai bună soluție de refinanțare.

Băncile nu sunt interesate să-și scadă veniturile

Băncile nu au niciun motiv să ofere condiții atractive de refinanțare pentru proprii clienți, deoarece își scad singure veniturile.

Dacă banca refinanțează un credit existent la o dobândă mai mică, atunci va încasa venituri mai mici din dobânzi de la acel client. Nicio bancă nu vrea să încurajeze această practică, deoarece profitabilitatea băncii va fi dată peste cap.

Băncile își planifică bugetele în funcție de veniturile estimate, creditele acordate fiind principala sursă de venit. În plus, dobânzile practicate la depozite sunt stabilite în strânsă legătură cu dobânzile practicate la credite.

Nu există niciun beneficiu pentru bancă să refinanțeze în condiții mai ieftine un credit acordat anterior. 

Refinanțarea creditelor de la alte bănci este încurajată

Pe de altă parte, abordarea este diametral opusă în cazul creditelor acordate de alte bănci, așa numitele refinanțări externe. Atunci când refinanțează un credit extern, banca își crește portofoliul de credite și obține venituri suplimentare. 

În plus, riscul asumat în cazul refinanțărilor este redus. Dacă un client și-a plătit ratele anterior, iar în urma refinanțării, va avea de plată o rată mai mică, acest lucru semnalează un risc scăzut  de neplată. 

De aceea, deseori băncile lansează oferte de refinanțare la costuri mai atractive decât ofertele destinate creditelor noi acordate.

Atunci când vezi o ofertă atractivă de refinanțare la banca ta, cel mai probabil, nu o vei putea accesa deoarece este destinată pentru creditele de la alte bănci.

În concluzie, atunci când vrem să refinanțăm creditul ar trebui să verificăm cu predilecție ofertele altor bănci decât cea care ne-a acordat inițial credit.

Finradar te ajută să compari rapid ofertele băncilor cu ajutorul comparatorului pentru credite de refinanțare, unde prezentăm în special, ofertele pentru refinanțări externe.

Credite de refinanțare

Comparator
Credite de refinanțare
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.