programul noua casă

Credit Noua Casă: Ce sumă pot împrumuta?

Valoarea unui credit Noua Casă nu poate depăși echivalentul a 119.000 euro. Află cum poți estima suma maximă pe care o poți împrumuta.
Credit Noua Casă: Ce sumă pot împrumuta?
Data publicării18 aprilie 2024 | Autor:Marius Șerban

Limite impuse prin program

Creditele acordate prin programul Noua Casă sunt plafonate prin lege. Valoarea maximă a unui credit depinde de vechimea locuinței achiziționate:

  • Pentru locuințele mai vechi de 5 ani, creditul maxim care poate fi obținut este de 66.500 euro (echivalent în lei).
  • Pentru locuințele nou-construite, cele cu o vechimea de până în 5 ani sau cele care au fost consolidate în ultimii 5 ani, valoarea creditului este de maxim 119.000 euro (echivalent în lei).

Nu există o restricție cu privire la valoarea locuinței pe care o poți cumpăra printr-un credit Noua Casă. Poți achiziționa orice locuință, însă va trebuie să suporți diferența dintre prețul locuinței și valoarea creditului. Pentru mai multe detalii, citește ghidul privind avansul minim la creditele Noua Casă.

Suma împrumutată depinde de situația ta financiară

Dincolo de limitele impuse prin program, suma pe care o poți împrumuta depinde de capacitatea ta rambursare, respectiv de veniturile curente și obligațiile de plată la alte credite în derulare.

Un rol important îl are și costul creditului. Cu cât creditul are costuri mai mici, cu atât crește suma maximă pe care o poți obține. 

În cazul creditelor Noua Casa, evoluția indicelui IRCC joacă un rol important. Atunci când indicele crește, scade suma maximă pe care o poți accesa. În schimb, reducerea indicelui IRCC te ajută să te califici mai ușor pentru o sumă mai mare.

Dacă vrei să obții un împrumut cât mai mare, soluția cea mai la îndemână este extinderea perioadei de rambursare. Atenție, însă, aceasta alegere duce la creșterea costului total al creditului (vei plăti o sumă mai mare la banca sub formă de dobândă). Calculatorul de rate credit te ajută să simulezi modul în care perioada de rambursare afectează costul creditului.

Cum poți simula suma pe care o poți împrumuta?

Finradar te ajută verifici suma pe care o poți împrumuta printr-un credit Noua Casa, prin două modalități:
-    Calculatorul de credit maxim îți permite să faci o simulare rapidă a sumei pe care o poți împrumuta, în funcție de venitul curent, gradul maxim de îndatorare impus de regulamentul BNR privind creditele și limitele maxime aplicabile în programul Noua Casă.
-    Prin intermediul comparatorului pentru credite Noua Casă. Simulatorul de eligibilitate integrat în comparator te ajută să verifici dacă poți obține creditul dorit, pentru ofertele băncilor participante în program.

Credite Noua Casă

Comparator
Credite Noua Casă
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.