descoperit de cont

Descoperit de cont sau card de credit?

Cardurile de credit au beneficii diverse și foarte atractive, dar uneori este mai avantajos să utilizăm un simplu descoperit de cont.
Descoperit de cont sau card de credit?
Data publicării3 mai 2024 | Autor:Marius Șerban

Cardurile de credit vin cu o mulțime de beneficii – perioadă de grație, rate fără dobândă, programele de recompense – astfel că reprezintă alegerea cea mai bună în majoritatea cazurilor. 

În schimb, descoperitul de cont îți oferă acces doar o linie de credit, ceea ce evident ai la dispoziție și cu ajutorul cardului de credit.

Cu toate acestea sunt situații, când un simplu descoperit de cont (sau overdraftul) este o alegere mai potrivită. 

Când alegem descoperitul de cont?

Principalul avantaj al descoperitului de cont este rata dobânzii. Aceasta este mult mai mică decât la un card de credit, iar dacă îți virezi salariul la bancă, poți obține o ofertă și mai avantajoasă.

În cazul în care folosești cardul de credit pentru cumpărături și nu reușești să rambursezi sumele trase în perioada de grație, atunci banca îți va percepe dobânda la întreg soldul utilizat. Dobânzile fiind foarte mari, costul creditul poate ajunge să reprezinte sume considerabile în timp. Poți simula aceste costuri, cu ajutorul calculatorului de rambursare pentru card de credit.

Dacă te afli frecvent într-o astfel de situație, atunci descoperitul de cont ar putea să-ți aducă economii substanțiale de costuri. Vei plăti dobânzi mai mici pentru creditul utilizat, ceea ce te va ajuta să rambursezi mai rapid sumele împrumutate.

În plus, în cazul descoperitului de cont, nu contează dacă utilizezi creditul pentru plăți la comercianți sau retrageri de numerar. Costul împrumutului este același.

Daca încasezi salariul în contul asociat descoperitului de cont, vei reuși să economisești sume suplimentare cu dobânda. Soldul datoriei se va reduce la fiecare încasare de salariu. Chiar dacă ulterior vei cheltui banii gradual, datoria ta va fi temporar redusă, astfel că vei plăti dobânzi mai mici.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.