credite nevoi personale

Cât de repede se obține un credit de nevoi personale?

Creditele de nevoi personale se obțin relativ rapid. Durata standard este de câteva zile, dar noile aplicații digitale permit chiar obținerea pe loc a unui credit.
Cât de repede se obține un credit de nevoi personale?
Data publicării9 ianuarie 2024 | Autor:Marius Șerban

Creditul de nevoi personale este unul dintre creditele bancare cel mai ușor de obținut. În funcție de situația financiară a fiecărui client, procedura poate să dureze de la câteva zile până la o aprobare a creditului pe loc.

Persoanele cu venituri din salarii obțin credit rapid

În cazul creditelor de nevoi personale, băncile au automatizat foarte mult procesul de decizie, în special, în cazul salariaților. Aceștia nu sunt mai sunt nevoiți să prezinte adeverințe de venit de la angajator, deoarece băncile pot verifica direct în baza de date ANAF veniturile realizate.

De aceea, salariații pot obține foarte ușor un credit de nevoi personale. Pentru o solicitare de credit depusă într-o unitate, dosarul se poate aproba 1-2 zile sau chiar și în aceeași zi, în funcție de bancă.

În plus, tot mai multe bănci au integrat în aplicațiile de internet banking și procedura de acordare a unui credit, astfel că un credit de nevoi personale poate fi obținut de multe ori pe loc, dacă este solicitat online.

Procedura online nu funcționează în toate cazurile, deoarece tehnologiile utilizate de recunoaștere facială pot da greș atunci cînd solicitantul nu este deja client al băncii. În aceste cazuri, singura variantă rămăne cea a unei cereri în unitate.

Pe de altă parte, clienții care au deja cont la bancă și beneficiază de internet banking, pot accesa relativ facil un credit de nevoi personale, oferit de banca unde își încasează salariul. 

Persoanele cu venituri din activități independente așteaptă mai mult

În cazul persoanelor cu venituri din activități independente, procedura de acordare a creditului este ceva mai lungă și poate ajunge la câteva zile, în funcție de situația financiară a clientului.

Deoarece se pot întâlni diverse cazuri, băncile nu pot automatiza complet procedura de acordare a creditelor pentru acest segment de clienți. Dosarul de credit trebuie avizat de către departamentul de risc al băncii, motiv pentru care acordarea creditului se face în câteva zile.

Documentația este de asemenea mai complexă pentru această categorie de clienți, fiind necesar un istoric mai lung pentru veniturile realizate. 

Pentru a găsi cel mai avantajos credit, poți utiliza comparatorul Finradar pentru credite de nevoi personale. Ofertele pot fi comparate într-un mod personalizat, în funcție de suma și perioada dorită. În plus, poți verifica dacă îndeplinești condițiile minime de eligibilitate ale băncilor.

Credite nevoi personale

Comparator
Credite nevoi personale
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.