credite nevoi personale

Cum aleg un credit de nevoi personale?

În alegerea unui credit de nevoi personale, trebuie ținut cont de costurile creditului și condițiile de acordare impuse de finanțator.
Cum aleg un credit de nevoi personale?
Data publicării9 ianuarie 2024 | Autor:Marius Șerban

Cel mai important aspect în alegerea unui credit de nevoi personale îl reprezintă costul acestuia. Diferențele de costuri între oferte pot fi uriașe, astfel că este important să compari creditele, înainte de a alege o anumită bancă.

Comparatorul Finradar pentru credite de nevoi personale te ajută să compari rapid ofertelor băncilor, în funcție de suma și perioada aleasă. În dreptul fiecărei oferte, vei găsi DAE, indicatorul oficial cu care se măsoară costul total al creditului.

Virarea venitului la bancă face creditul mai ieftin

Este important de știut că virarea venitului în cont la bancă îți poate aduce reduceri semnificative de costuri. În cazul în care ai posibilitatea să schimbi banca unde încasezi salariul, acest aspect merită luat în considerare.

În caz contrar, compară oferta cu virarea venit a băncii actuale cu ofertele standard ale altor finanțatori. Comparatorul nostru îți permite să filtrezi ofertele după opțiunea de virare venit.

Atenție la ofertele cu intervale de dobânzi!

Unele bănci stabilesc ratele dobânzilor sub forma unui interval, caz în care prezintă dobânda minimă și maximă. În funcție de situația financiară a clientului, banca stabilește rata dobânzii în mod personalizat.

De regulă, dobânda cea mai scăzută este disponibilă pentru clienții cu o situație financiară foarte bună (cum ar fi venit peste medie, istoric pozitiv de rambursare a creditelor, încasează venitul în cont la bancă).

Prin urmare, este posibil să nu poți beneficia de cea mai scăzută dobânda la o astfel de ofertă. Pentru a afla, dobânda care se aplică în cazul tău este nevoie să soliciți ofertă la bancă, ceea ce urmează să faci în următoarea etapă.

Solicită oferte

După ce ai selectat o listă cu cele mai atractive credite din comparator, este recomandat să soliciți oferte direct la bancă. Pentru nu-ți afecta scorul FICO este important să precizezi în această etapă că dorești doar o ofertă de finanțare și nu vrei să depui acum o cerere de credit. 

E bine de știut că beneficiezi de o serie de drepturi la obținerea unui credit:

  • ai dreptul să primești fișa cu informații standard la nivel european, unde sunt prezentate condițiile ferme de finanțare
  • ai posibilitatea de a consulta draftul de contract pentru a citi în detaliu clauzele contractuale. 

Compară apoi costurile pentru fiecare ofertă fermă și condițiile contractuale și alege, în final, creditul care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

Credite nevoi personale

Comparator
Credite nevoi personale
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.