biroul de credit

Pot obține credit dacă am restanțe la Biroul de Credit?

Dacă figurezi cu restanțe la Biroul de Credit, șansele de obținere a unui credit bancar se diminuează semnificativ. Pot exista însă și excepții.
Pot obține credit dacă am restanțe la Biroul de Credit?
Data publicării17 octombrie 2023 | Autor:Finradar

Cu ocazia solicitării unui împrumut, clientul trebuie să semneze un acord de consultare a profilului său în baza de date de la Biroul de Credit. Toate băncile din România fac astfel de verificări, astfel nu poți evita acest pas dacă dorești un credit de la bancă.

În cazul în care figurezi cu restanțe la Biroul de Credit, acest lucru îți reduce drastic șansa de obținere a unui nou împrumut. În majoritatea cazurilor, dosarul va fi respins.

Pot fi însă și excepții în cazul în care poți dovedi că întârzierea a fost un caz singular, nu a depășit cu mult pragul de 30 zile, iar apoi ai rambursat creditul în condiții normale. 

Este important să alegi o bancă cu o politică de risc mai relaxată, care să accepte client cu un risc de neplată mai ridicat. 

Poți identifica acești finanțatori după costurile practicate la împrumuturi. De obicei, băncile care acordă creditele cele mai ieftine au criterii mai stricte de selecție a clienților, în timp băncile cu costuri mai mari pot accepta și clienți mai riscanți. Prin urmare, va trebui să accepți că trebuie să achiți costuri mai mari la credit în situația dată.

De exemplu, sunt oferte un rata dobânzii este cuprinsă într-un interval extins, ceea ce semnalează o politică flxibilă de finanțare. Poți verifica ofertele în comparatorul pentru credite de nevoi personale.

În cazul în care perioada de întârziere trece de 90 zile, șansele de a obține un credit nou de la bancă sunt aproape nule, până când nu va avea loc ștergerea informațiilor de la Biroul de Credit.

Practic, singura opțiune de finanțare în astfel de cazuri este obținerea unui credit rapid. Companiile, care acordă credite de acest tip, acceptă și clienti cu restanțe la Biroul de Credit, dar practică dobânzi foarte mari la împrumuturi. Din acest motiv, de multe ori, un credit rapid mai mult agravează situația financiară a celor cu probleme financiare. 

Credite nevoi personale

Comparator
Credite nevoi personale
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.