carduri de credit

Card de credit: Cum rambursăm creditul cu costuri minime?

Cardurile de credit nu au grafic de rambursare, dar impun o sumă minimă de plată. Acest ghid îți prezintă cum să rambursezi împrumutul cu costuri minime și să eviți principala capcană.
Card de credit: Cum rambursăm creditul cu costuri minime?
Data publicării6 octombrie 2023 | Autor:Finradar

Cardurile de credit funcționează ca o linie de credit: poți trage creditul oricând ai nevoie și rambursezi împrumutul în ritmul propriu, cu condiția să achiți suma minimă de plată.

Rambursare fără costuri în perioada de grație

Atunci când ne planificăm modul de rambursare al creditului de pe card, nu trebuie să uităm un aspect foarte important: cardurile de credit au dobânzi foarte mari, astfel că vrem să rambursăm datoria cât mai rapid.

Ideal, ar fi să rambursăm integral sumele utilizate în perioada de grație. În acest mod, nu plătim nicio dobândă și ne folosim gratuit de credit.

Majoritatea consumatorilor nu reușesc însă să beneficieze de perioada de grație și ajung să acumuleze un sold pe card, pentru care plătesc dobândă lunar.

O altă soluție cu costuri zero este programul de rate de fără dobândă, disponibil la unele carduri. În acest caz, cumpărăturile vor fi rambursate printr-un grafic cu rate egale. Este important să nu întârzii plata ratelor, pentru a nu ieși din program.

Rambursează creditul cât mai rapid

Cea mai bună tactică în astfel de situații este să rambursezi în fiecare lună, cât mai mult din sold, astfel încât să scapi cât mai repede de datorie. 

Cum nu există un grafic fix de rambursare, poți rambursa sume diferite în fiecare lună, în funcție de banii disponibili. Evită să acumulezi o datorie suplimentară pe card, până nu te ajungi cu soldul la zero.

Suma minimă de plată: Cel mai costisitor mod de rambursare

Este important să nu te limitezi doar la suma minimă de plată, care apare în extrasul de cont, atunci când faci o rambursare. 

Sumă minimă este stabilită la un nivel foarte scăzut, astfel încât datoria se va rambursa foarte lent, timp în care vei plăti dobândă. Pe scurt, vei suporta costuri foarte mari dacă plătești lună de lună, doar suma minimă.

Poți verifica costul total pe care îl presupune acest mod de rambursare, cu ajutorul calculatorului Suma minimă de plată. De asemenea, calculatorul te ajută să estimezi în ce perioada vei rambursa întreaga datorie, dacă achiți o sumă mai mare.

Pentru a gasi rapid cele mai bune oferte, utilizează comparatorul nostru pentru carduri de credit, unde poți verifica beneficiile și costurile pentru fiecare card de credit.

Dacă abia reușești să achiți suma minimă și nu poți face plăți suplimentare, ia in calcul un credit de refinanțare fără garanții. Acesta are costuri mai mici cu dobânda, astfel că vei putea rambursa datoria mai rapid chiar și cu același efort financiar.

Carduri de credit

Nu am găsit nicio ofertă.

Comparator
Carduri de credit
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai avantajos card de credit
  • Economisești timp și bani

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.