credite pentru începători

Finradar te ajută să verifici condițiile de eligibilitate la credite

Comparatoarele de credit Finradar îți permit să verifici online dacă îndeplinești condițiile minime de eligibilitate impuse de finanțatori la acordarea creditelor.
Finradar te ajută să verifici condițiile de eligibilitate la credite
Data publicării9 decembrie 2023 | Autor:Finradar

Obținerea unui credit este condiționată de încadrarea în condițiile de eligibilitate impuse de bancă. În funcție de politica proprie de creditare, fiecare bancă stabilește propriile criterii.

Verificarea acestor criterii este acum mai simplu de realizat prin intermediul comparatoarelor de credit dezvoltate de Finradar.

Cum funcționează simulatorul de eligibiltate?

Simulatorul de eligibilitate este aplicabil în acest moment doar pentru persoanele care obțin venituri din salarii.

Pentru a utiliza comparația cu eligibilitate, avem nevoie să ne răspunzi la câteva întrebări, cum ar fi venitul curent, istoricul creditelor, data nașterii și vechimea în muncă.

Folosim aceste informații pentru a verifica ofertele pentru care îndeplinești condițiile minime de eligibilitate cu privire la vârstă minimă la obținerea creditului și vârsta maximă acceptată  la sfârșitul perioadei de rambursare, venit minim și vechimea minimă în muncă.

În urma verificărilor, comparatorul elimină din listă ofertele neeligibile, astfel că îți vei putea concentra atenția doar pe ofertele relevante pentru tine.

Cum estimăm șansa de obținere a unui credit?

Totodată, estimăm șansa de obținere a creditului cu o notă de la 1 (probabilitate scăzută) la 5 (probabilitate ridicată) pentru fiecare ofertă eligibilă. Notele sunt acordate prin raportarea gradului tău de îndatorare la pragurile maxime stabilite prin regulamentul BNR privind creditarea.

În cazul în care gradul de îndatorare se situează sunt pragul maxim impus de BNR, șansa de obținere este apreciată ca fiind ridicată. 

Dacă obții o notă scăzută, înseamnă că valoarea creditului solicitat este prea mare comparativ cu venitul. Îți poți îmbunătăți șansele dacă soliciți un credit mai mic și/sau extinzi perioada de rambursare (în cazul în care este posibil).

Prin această nouă funcționalitate, Finradar te ajută să găsești creditul cel avantajos pe care îl poți accesa.

Este important de menționat că băncile utilizează criterii diverse pentru evaluarea solicitanților, astfel că evaluarea realizată de Finradar nu reprezintă o garanție că împrumutul va putea fi obținut.

Simulatorul de eligibilitate oferă informații cu caracter orientativ și nu reprezintă o confirmare sau garanție că un împrumut poate fi obținut. Finanțatorii sunt singurii în măsură să decidă dacă acordă sau nu un credit.

Credite nevoi personale

Comparator
Credite nevoi personale
  • Compari rapid toate ofertele
  • Alegi cel mai bun credit
  • Verifici gratuit eligibilitatea

Calculatoare

Estimează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venit
Calculează rata lunară, graficul de rambursare, costul creditului și DAE
Calculează câștigul obținut prin refinanțarea creditului
Calculează câștigul obținut prin rambursarea anticipată a creditului
Simulează rata la credit și vezi care indice este mai avantajos

Recenzii

Descrie experiența avută în utilizarea unui produs financiar.

Ghiduri

Alege un subiect pentru a descoperi mai multe sfaturi utile

Nu am găsit niciun articol pe acest subiect.